fredag, juli 13, 2012

Snabbt naanbröd







Hittade det här  s u p e r s n a b b a  receptet på Coop´s hemsida. Brödet kräver ingen jäsning och degen är lättarbetad.


Resultatet? Helt godkänt! Brödet reser sig som naanbröd ska göra, dock kan man aldrig jämföra en deg med bakpulver med en som har jäst. Det här är ingen bröd man äter dagen efter det bakats, det blir torrt fort. Men det är absolut ett recept väl värt att spara. 


6-8 st

ca 7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl naturell yoghurt (jag hade bara gräddfil hemma)
1 ägg

pensling
olivolja
flingsalt

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner vatten, yoghurt och ägg och blanda till en smidig deg. Dela degen i 6-8 bitar. Platta ut dem till ovala, platta kakor - så tunt som möjligt. Det är lättast att trycka ut dem direkt på plåten (med bakplåtspapper). Gräddas i mitten av ugnen, 250 grader, i 6-8 minuter. Pensla de varma bröden med olivolja och strö över flingsalt. Äts nygräddade.


Inga kommentarer: