måndag, juli 16, 2012

Omelett med sparris & bacon






En otroligt snabb och underbart god omelett som jag skulle kunna äta flera dagar i veckan! Bra LCHF-alternativ om man kör med det.


Det här är en "öppen" omelett som går klart i stekpannan, du behöver inte vända på den. Men jag brukar göra det eftersom jag tycker den ser godare ut med färg på båda sidorna.

2 portioner

4 ägg
1/2 dl grädde
salt
svartpeppar
1/2 pkt bacon
10 st gröna sparrisar
1/2 röd eller gul lök


Strimla bacon och sparris och finhacka löken. Stek på medelhög värme i lite olja tills de fått lite färg och baconet känns lagom knaprikt. Rör ihop ägg, grädde, liite salt och svartpeppar. Häll över baconblandningen i stekpannan. Dra med gaffel hela tiden tills omeletten stannat. Dela på den och vänd på den för färg på båda sidorna. Riv över parmesan och servera genast.

1 kommentar:

Anonym sa...

Detta var nog det godaste jag ätit på länge, hade dock ingen parmesan, så blandade i vanlig riven ost i äggstanningen, hackade även i en gul paprika och serverade omeletten med gräddfil. Succé!