söndag, april 15, 2012

Skurna chokladkakor




fotad med Hipstamatic

Det här är en av de godaste småkakorna som finns. Så goda att de nästan är farliga att baka .. skulle nog kunna äta upp en hel plåt utan bekymmer. De här blir en succé på kakfaten!

Det här är mitt mammas recept - hon kan det här med småkakor! Och OM de går snabbt att göra!

ca 30 st (beroende på hur stora du skär dem)

100 g smör
1 dl socker
2 msk sirap
2 msk kakao
ca 2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat

Mixas ihop. Degen får INTE va lös, så tillsätt så mkt mjöl som behövs. Rulla till tre längder och lägg på plåt (längs med långsidan). Tryck till med gaffel. Mitt i ugnen, 175 grader, ca 15 minuter. Skär i önskade stora bitar när de är varma. Låt svalna på plåten.

1 kommentar:

Karin sa...

Supergoda småkakor, och så himla enkla att göra!