lördag, januari 22, 2011

Pain riche

Låt jäsa till dubbel storlek (30 minuter)

Skårade med kniv

Vridna

B ä s t a   r e c e p t e t, enligt mig, på pain riche! Snabbt, enkelt och billigt. 

Släng in 1/2 dl vatten på ugnsbotten när du skjutsar in plåten, så får du hård yta!

2 st

25 g jäst
2 ½ dl vatten
5-6 dl vetemjöl Special
½ tsk salt
1 tsk socker




Rör ut jästen i ljummet vatten. Häll i mjöl, salt och socker. Arbeta degen tills den är blank (se upp, inte för mkt mjöl). Ställ åt sidan att jäsa i ca 30 minuter. Baka ut degen till 2 långa pain riche och lägg på plåt. Om du vill ha vridna så gör du det nu. Låt efterjäsa ca 15 minuter. Skåra bröden på längden med kniv om du inte vridit dem. Pudra med mjöl om du vill. Grädda i 225°, i mitten av ugnen, i 12-15 minuter. beroende på hur tjocka de är. När du sätter in brödet slänger du samtidigt in 1/2 dl vatten på botten av ugnen. Det ger en hård yta! Låt svalna på galler.

Inga kommentarer: